A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is komplex szakmai programmal jelentkezik a Budapest Design Week programsorozatában a Fabunio (Magyar Fa- és Bútoripari Unió).

A program azt járja körül, hogy az egyes alkotók és cégek életére milyen hatással van a designszemlélet, mit eredményeket hozott számukra a díjakra való jelentkezés, illetve milyen élményekkel és kihívásokkal jár a gyártói-tervezői együttműködés. A beszélgetés célja, hogy az esemény során elhangzó értékes hozzászólások arra bátorítsák a magyar vállalkozásokat, hogy önálló termékkel merjenek a piacra lépni, és keressék az együttműködést a hazai gyártókkal és tervezőkkel.

A két kerekasztal-beszélgetésen a Fabunio elsősorban olyan tervezők és gyártók meglátásainak ad teret, akik az elmúlt években saját termékkel vettek részt a Magyar Formatervezési Tanács vagy a Magyar Divat & Design Ügynökség pályázatán. A program keretében a Fabunio gyárlátogatást is szervez, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a bútoripar kulisszái mögé.

Moderátor: Bősze Ádám


Gallery