A NUBU a Fajó Alapítvánnyal közös együttműködés keretében mutatja be a NUBU őszi-téli kollekcióját Andrássy úti üzletében.

FAJÓ JÁNOS (1937-2018) Munkácsy- és Kossuth-díjas képzőművész a magyar konstruktív geometrikus művészet egyik vezéralakja. Kitartó, több évtizedes munkássága alatt egyedülálló szigorral kutatta az empirikus és geometriai jelenségeket. Ismétlődő elemekből álló struktúrákkal és azok variációival foglalkozott széleskörű művészeti gyakorlatában. Formai kísérletei grafikai munkák, szitanyomatok, festmények, fali objektek és szobrok formájában maradtak ránk.

A NUBU márka a kezdetektől elkötelezett híve a kortárs magyar képzőművészet támogatásának. Nemcsak tervezői munkásságában, hanem teljes szemléletében tetten érhető a különböző alkotói határterületek közötti átjárás. Geometrikus, konstruktív, minimalista jelzőkkel leírható kollekcióik több fontos képzőművész alkotását is megidézik. Az egyik ilyen alkotó Fajó János, akinek könnyen felismerhető, rendezett és összehangolt képi világa sokszor szolgált inspirációs forrásként a tervezők számára.

Most a Fajó Alapítvánnyal közös együttműködés keretében mutatja be a NUBU őszi-téli kollekcióját Andrássy úti üzletében, melyekhez Sárvári Zita, művészeti szakember, az alapítvány művészeti tanácsadója válogatott megkerülhetetlen, emblematikus darabokat az alkotó szitanyomat és szobrászati hagyatékából.

A kiállítást egészen 2022. január 10. napjáig lehet megtekinteni.

Gallery