Schiffer Miklós és a Tipton megalkották napjaink Art Deco darabját. Ennek apropóján tart előadást a márka alapítója Zack Tipton és az ország legismertebb stílusszakértője, Schiffer Miklós a Tipton Eyeworks Budapest showroomjában a szemüvegkeretek történetéről. Szó lesz nem csak a legnagyobb szemüvegmárkákról, de az olyan szemüvegmanufaktúrákról is, mint a Tipton.

A Tipton Eyeworks szemüvegei a Tipton saját pécsi gyárában és budapesti műhelyében készülnek, és ma már több mint 500 optikában vásárolhatók meg világszerte. Olyan világsztárok viselik, mint Elton John, Richard Branson, Robbie Williams, Shawn Mendes, Antonio Banderas vagy Parov Stelar. Hazai sztárok kedvenc márkája is. Ákos, Presser Gábor, Zságer Balázs, Till Attila, Hajós András, Ónodi Eszter, Tompos Kátya, Gryllus Dorka és még számtalan hazai ismert arc hord Tipton-szemüveget.

Nagyon szeretem a szemüvegeket, több keretem is van. Amikor először találkoztam a Tiptonnal, ezzel a különleges hazai szemüvegmanufaktúrával, szinte azonnal jött az ötlet, hogy megalkothatnám a saját darabomat. Egy olyan keretet képzeltem el, amelyet nők és férfiak is hordhatnak, határozott, karakteres, miközben mégsem veszi el a fókuszt viselőjéről. A keret csak egy eszköz, hogy kifejezzük egyéniségünket. Mi viseljük a keretünket, nem a keret visel minket. A szemüvegkeretek fejlődését végignézni ugyanolyan divattörténeti érdekesség. Én egy Art Deco ihlette darabot alkottam, az előadásomon a résztvevők megtudhatják azt is, milyen szemüvegeket viseltek a múltban.” – ajánlja a programot Schiffer Miklós.

Gallery