Október 7-én kerültek átadásra a Magyar Formatervezési Díjak. Az értékeltek közül most a Termék kategóriában díjazott TEQ LITE Teqball-asztalt mutatjuk be.

Ez nem csupán egy játékasztal, hanem a multifunkcionális játékeszközök smart verziója, ami egyben reagál a széles piaci és vásárlói igényekre. Egy könnyűszerkezetű (és ezáltal egyszerűen mozgatható), a sportolás örömét garantáltan biztosító eszköz, ami elfeledteti velünk az általános iskolában ért keserédes pingpong élményeket. A korábban már tömegek által megismert Teqball Kft. emberek százaira van hatással különböző vívmányaival, most azonban korszerű újításra adták fejüket ultravékonyan ívelt lábtenisz asztalukkal. A Teq Lite asztalt 2019 decemberében személyesen Ronaldinho tesztelte le celebtársaival a budapesti világbajnokságon. Korszakalkotás, elegancia és könnyen kezelhetőség. Ezt ajánlja az egyedüli kivitelezésű játékeszköz, ami kétségbevonhatatlanul visszaadja a sport elkötelezett szeretetét mindenki számára.

A bírálóbizottság értékelése:

A Teqball-asztal már jól ismert sportkörökben és világszerte nagyon sok ember számára is, viszont most egy olyan termék megalkotása volt a tervezők célja, amely alacsonyabb költségszinttel és tömeggyártással előállítható, ugyanakkor biztosítja a korábbi kiviteleknél megszokott játékélményt és minőséget.

Ennek érdekében különböző gyártási technológiákat alkalmaztak, úgymint a lézervágás és a fröccsöntés, de a legnagyobb kihívást a tervezés és a gyártás során az jelentette, hogy a hajlított asztallap vékony héjú bordázott szerkezete kellően merev legyen. Ezt a célt egy speciális kompozittechnológiával sikerült elérni. Ez a gyártási eljárás ilyen nagy méretű alkatrész esetén egyedülálló.

A Teqball Lite-asztal összecsukható és nagy kerekeinek köszönhetően könnyen mozgatható, így bárhol felállítható. Az alkotók az átgondolt tervezés mellett a termék kivitelezése során sem keresték a kompromisszumokat.

A Teqball a márkaépítés tökéletes iskolapéldája, az egységes arculat kialakítása felfedezhető a weboldalon, a kiadványokban és a termék legapróbb részleteiben is.

A Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj idei díjazottjainak listája itt tekinthető meg.

Gallery