Új: Makers Market Budapest

2021. 10. 22. 17:42 News

A Makers of Budapest projekt legújabb kezdeményezéseként megvalósuló MAKERS MARKET BUDAPEST vásáron a designra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat a nemrég megnyílt Turbina Kulturális Központban.

A nyugati világ a küszöbön álló ökológiai katasztrófa fenyegetésének fényében egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, és az egyedi, fenntartható termékek fogyasztását preferálja az eldobhatóság kultúrájával szemben. Ebben a szellemiségben a kézzel készített tárgyak egyedisége és minősége, valamint az alkotó kézjegye különös értékkel ruházzák fel ezeket a darabokat, ezáltal ösztönözve tulajdonosukat a minél hosszabb használatra. A Makers Marketen bemutatkozó budapesti designerek kézzel készített tervezői tárgyai egyéni karakterük megfogalmazásán keresztül egyszerre képviselnek lokális és globális kulturális értéket a kortárs design élvonalában.

Az eseménysorozat szervezői Boldizsár Károly, aki a Bomo Art Budapest alapítójaként hazai és nemzetközi vásárok állandó résztvevője, és Hoffmann Petra, a Stilblog alapítója, aki már több alkalommal szervezett designvásárt Best of Stilblog néven, de a Gardrób Közösségi Vásár, Magyarország legnagyobb használtruha vására is az ő nevéhez fűződik. Az itthoni tapasztalatokon túl az általuk látogatott külföldi designvásárok és kiállítások is inspirálták a Makers Market rendezvénysorozat tervét.

“A kézi munka és a kis szériás gyártás értéke önmagában is vitathatatlan, meggyőződésünk ugyanakkor, hogy a tervezőkkel való személyes kapcsolat és különleges termékeik létrejöttének története, azaz az egyedi designtermékek születésének folyamatába való bepillantás lehetősége olyan különleges élményt ad, aminek köszönhetően egy-egy tárgy az elsődleges használati funkción túlmutató értéket képvisel hosszú távon az életünkben.

A vásáron való részvétel meghívásos alapon, a kurátori csapat egyhangú támogatása mellett történik. A mennyiség helyett a minőségre fektetjük a hangsúlyt, számunkra az a fontos, hogy az eseményen a kortárs hazai design szélesebb körben és minél magasabb minőségben legyen jelen.” - mondták a szervezők.

A november 14-én, vasárnap 10:00 és 16:00 óra között megrendezett vásár helyszíne a Turbina Kulturális Központ, egy izgalmas és friss összművészeti kulturális befogadó tér Józsefváros szívében.

Az esemény Facebook oldala itt található!