Ply Design House 2021

2021. 05. 06. 12:20 News

A veszprémi központú Plydesign márka Frigate székcsaládja nemrégiben elnyerte a rangos IF DESIGN AWARD-ot. A siker arra ösztönözte a Plydesign márkát, hogy a közös munkát új, kreatív tehetségekkel folytassa, ezért nyílt ötletpályázatot hirdetett a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati-, kiegészítő- és berendezési tárgy tervezése témakörben.

A FRIGATE szék különleges gyártási innovációt valósít meg, amelynek keretében a német Danzer vállalat által kifejlesztett 3D-furnért hagyományos idompréselt technológiával ötvözi, így téve a terméket szélesebb közönség számára is elérhetővé. A Plydesign által most kiírt pályázaton ezért olyan használati (bármilyen hétköznapi-, sport-, munka- stb.) eszközök, illetve berendezési tárgyak és kiegészítők ötleteit várják, amelyek jobbá, barátságosabbá teszik a felhasználó környezetét, megkönnyítik munkáját vagy bármilyen egyéb módon érdemben hozzájárulnak életminőségének javításához, emellett pedig jól aknázzák ki a rétegeltlemezben, mint anyagban rejlő potenciált. A Plydesign kollekciójában már szerepelnek székek és asztalok, így a pályázat most kifejezettem nem ilyen tárgyakra irányul, hanem minden másra, ami funkciójában, céljában és esztétikájában kiegészítheti azokat.

A pályázat célja a fiatal tehetségek felkarolása, a Plydesign-nál felhalmozott tapasztalat, know-how megosztása és az új ötletek, koncepciók hasznosítása, potenciálisan gyártásba vétele. A pályázók megmérettethetik magukat, lehetőséget kapnak munkájuk bemutatására és akár ötletük gyártásba- és piacra vitelére. Bár a pályázat végén csak két díjazott lesz, mégis minden résztvevő nyerhet vele: regisztráció után a pályázók a technológiával kapcsolatos, máshol nem elérhető háttéranyagokhoz, előadásokhoz férhetnek hozzá, betekinthetnek egy működő designvállalkozás működésébe, releváns visszajelzéseket kaphatnak. A zsűrizésben részt vesz a 3D furnér egyik eredeti feltalálója, a Reholz, majd Danzer cégek ügyvezetője, Jörg Förster is.

Benyújtási határidő: 2021. július 31.

További információ:

https://plydesign.eu/plydesignhouse_2021/