Ajándékozz magyar designt karácsonyra!

2021. 12. 09. 15:43 News

A karácsonyi szezonban számtalan design vásár és pop-up store várja azokat, akik szeretnék idén valami igazán egyedivel meglepni szeretteiket. A hazai designereket és alkotásaikat felvonultató vásárokon sokminden más mellett különleges ékszerek, egyedi kiegészítők, bohókás lakberendezési tárgyak, új, vagy éppen felújított bútorok, kisszériás grafikák és természetes anyagokból készült gyerekjátékok is megtalálhatók.

Nem kell kétségbe esnie azoknak, aki még ajándékvásárlás előtt állnak: december végéig designvásárok egész során vehetünk még részt, hogy mindenkinek megtaláljuk az igazit! Az utóbbi években egyre felerősödő új kézműves mozgalom létjogosultsága már régóta nem vita tárgya - a környezettudatos szemlélet eredményeként egyre inkább a helyi alapanyagokból előállított egyedi, fenntartható termékek fogyasztását preferáljuk.

Ebben a szellemiségben rendezi karácsonyi vásárait a Turbina Kulturális Központban a Makers’ Market Budapest, ahol a kortárs design élvonalát képviselő tervezőkkel, valamint csupa egyedi, ízléses és igényes design tárggyal találkozhatunk december 12-én és december 21-én.

A nagy múltú WAMP design market Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Budapest első emeletén tartja kutyabarát karácsonyi vásárait december 12-én és 19-én. Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről.

Karácsonyi eseménnyel készül Budapest legfiatalabb design vására, a SHUK SHUK Design Fair december 19-én. A SHUK SHUK csapatát csodás alkotók teszik ki, a kínálat pedig egyre szélesebb, legyen szó designról, képzőművészetről vagy divatról. A Turbina Kulturális Központban tartott vásáron többek között olyan hazai márkákkal találkozhatunk, mint a Kamay Ko, a MÁLNA jewelry, a Verkstaden, a Risoplant vagy a Franciska Németh Jewellery.

Egészen december 24-ig látogatható az Allee bevásárlóközpontban a magyar tervezők és kisvállalkozók designtermékeit kínáló Ajándék Terminál. A szervezők a vásár mellett workshopokkal is készültek, így részt vehetünk mécsestartó- és karácsonyfadísz-készítő foglalkozáson is.

A Projekt Showroom már hagyománynak számító Karácsonyi Ajándékboltja közel 90 hazai és külföldi márkával várja az érdeklődőket. A hatalmas térben berendezett pop-up üzletben korosztálytól függetlenül a család minden tagjának lehet találni különleges és egyedi ajándékokat. A kínálatban sokminden más mellett kerámiák, gasztronómiai ajándékok, füzetek és naptárak, kiegészítők és dekorációs tárgyak is megtalálhatók.

Kereken huszadik vásárát tartja a Markett december 12-én a Lumen kávézóban. A meghitt hangulatú eseményen többek között Hurrikan Press printeket, Sapi ékszereket, Rebu Ceramics kerámiákat és Matyotetko hímzéseket is be lehet szerezni karácsonyra.

December 10-én ünnepli karácsonyi vásárral egybekötött megnyitóját a Magyar Formatervezési Díjas itthon. bemutatóterme a Dohány utcában. A műhelytitkok feltárása mellett harapnivalóval, zenével és további meghívott alkotókkal készülnek a résztvevőknek.

Akik további hazai designmárkákat fedeznének fel, azoknak itt a Budapest Design Map idei második, bővített kiadása, amely megtalálható a város legtöbb turisztikai információs irodájában, design üzletében és egyes belvárosi pontokon is. Az online verzióban a designpontok egy könnyen használható Google Maps layer változatban érhetők el.