Budapest Design Map kedvenc: Klauzál 1

10.1-11. Textile, Fashion, Jewellery, Article

A hetedik kerületben a gombamód szaporodó éttermek és pubok mellett vannak igazi ősboltok, ilyen a Klauzál tér 1 cím alatt működő dizájner bolt is. Az üzletben kortárs magyar tervezők egyedi ruháit, táskáit, cipőit, ékszereit, kiegészítőit és tárgyait szerezhetjük be – sőt, a nézelődés fáradalmait kipihenve még kávét is ihatunk.

Korábban a LAONI márka által működtetett la STORE működött ugyanezen a helyszínen, a belváros folyamatosan fejlődő, turisták által kifejezetten kedvelt részén. Akkor a bolt a márka képviselete mellett pop-up jelleggel évente többször a fiatal, pályakezdő vagy feltörekvő tervezők újabb csapatának vagy saját showroommal nem rendelkező friss, divattal és dizájnnal kapcsolatos vállalkozásoknak adott lehetőséget a bemutatkozásra.

A Klauzál 1 ma már fix kínálattal működik – a LAONI egyedi tervezésű bőr táskái mellett közel harminc hazai tervező darabjait nézegethetjük meg az elegáns belső terű boltban egy finom fekete mellett.

Ha betérünk a Klauzál téri üzletbe, mostanában többek között az Alpa gloves csoda puha bőrkesztyűi, a Bibeton beszédes márkanevű beton ékszerei, a Dyan letisztult formavilágú cipői, a Malinovka füzetei, a Personal Perception ékszerei, a Zia Budapest modern ruhadarabjai, Urbánfy Éva nemez tárolói és Zemse ékszerek között válogathatunk. A bolt sajátossága, hogy a legtöbb itt kapható dizájner darab a fenntartható dizájn valamelyik ágához tartozik.

Gallery