Budapest Design Map kedvenc: Eventuell Galéria

01.28. Textile, Fashion, Jewellery, Article

A hazai textilesztétika megújításának ötletéből indult, mára a designszcéna egyik megkerülhetetlen bástyájává nőtte ki magát. Ez az Eventuell Galéria, ami kiállítások mellett számos szakmai program kezdeményezője is egyben.

A galéria gyökerei a ‘90-es évek első feléig nyúlnak vissza. Ekkor Szigeti Szilvia kezdeményezésére állt össze egy csapat fiatal textilművész, akik Berlinbe már Eventuell néven utaztak ki, hogy közösen képviseljék a hazai egyedi szövetkészítést. A közös helyszín gondolata csak ezután született meg, és hamar valósággá is vált egy társasház pincesorában.

Az Eventuell Galéria mára a Nyáry Pál utcában található, és azon kívül, hogy egyedi textileket, lakberendezési és ruházati kiegészítőket mutat be a nagyközönség számára, boltként is üzemel, ahol egyedi ékszerek és kerámiák is kaphatók.

A Galéria vezetőjének, kurátorának, Szigeti Szilviának a szakmai kiállítások és textilfókuszú kezdeményezések mellett a fiatalok felkarolása is szívügye. Az Eventuell tárlatain gyakran kapnak helyet végzős vagy feltörekvő iparművészek, akiknek egy-egy munkájával akár a hétköznapokban, vásárlóként is találkozhatunk.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Gallery