TypoHungry könyvbemutató és kiállításmegnyitó a Deák Palotában

2021. 09. 08. 17:22 News

2021-ben döntött úgy az Arthungry.com, hogy elindítja saját művészeti sorozatát, ArtHungry Books néven. Ezzel elsősorban a tervezőművészeknek szeretnének lehetőséget biztosítani a nyomtatott kiadványokban való megjelenésre is. A tipográfiai művészeti album megjelenésére és az ehhez kapcsolódó kiállításra szeptember 18-án kerül sor.

A tipográfia áll fókuszban a sorozat most megjelenő első részében, ahova egy korábbi pályázati kiírás keretein belül kerülhettek be a hazai alkotók. Erre 2000. január 1. után készült betűtípusokat, betűcsaládokat, tipográfiai jeleket, ligatúrákat, kalligráfiákat, graffitiket, vagy bármilyen tipográfiával kapcsolatos vizuális kompozíciókat vártak. A zsűri tagjai Balla Dóra, Boskovitz, Frank Béla, Halasi Zoltán, Katyi Ádám, Kőrös János, Kiss Miklós, Szegi Amondó, Tábori-Simon José voltak.

Az elkészült művészeti album, a TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című kötet bemutatójára és a kiadó által meghirdetett pályázat válogatott munkáinak kiállításmegnyitójára végül szeptember 18-án a Deák Palotában kerül sor, mely egyúttal az őszi Graphifest programsorozat része is.

A megnyitó alatt az érdeklődők találkozhatnak az album szerzőivel és a pályázat zsűritagjaival, valamint átadásra kerül a pályázat közönségdíja és a beválogatott projekteket készítő alkotók is átvehetik tiszteletpéldányaikat. A könyv és a hozzá tartozó egyéb ajándéktárgyak a helyszínen is megvásárolhatóak lesznek.

A kötetet gondozó, 2015-ben indult ArtHungry.com egy független online közösségi oldal és művészeti adatbázis, melynek célja, hogy a hazai kreatív alkotók egy közös felületen megoszthassák alkotásaikat, kapcsolatokat építhessenek. Emellett egymás munkájának véleményezésére is teret biztosítanak. Az oldalra ingyenesen feltöltheti portfólióját bárki, bármikor, blogolhat vagy akár alkotócsoportokat is létrehozhat.