Pénteken kezdődik a háromnapos Divat és Design Fesztivál

2021. 08. 17. 14:38 News

Augusztus 20–22. között a Szent István napi programok keretein belül rendezik meg a Divat és Design Fesztivált, ahol a magyar divat- és designipar kerül a középpontba.

A háromnapos programsorozatra érkező látogatók izgalmasabbnál izgalmas kerekasztal-beszélgetéseken, kreatív foglalkozásokon, változatos workshopokon, valamint tematikus túrákon vehetnek részt. Augusztus 20-án 17 órától Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke a „Divat és design rendezvények jövője” beszélgetésben szerepel, e rendezvény itt online is követhető.

A Divat és Design vásár célja egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol a formatervezett kerámiáktól kezdve a legmenőbb kiegészítőkön át nem csak gyönyörködni lehet a különleges darabokban, hanem mindenki saját személyiségének megfelelően válogathat a kortárs magyar divat- és designmárkák termékei között.

A Bálna és a mellette található Nehru part ad helyet az Irodalmi Könyv és pop-up színpadnak. A színpadokon kortárs előadóművészek által tartott zenés felolvasások zajlanak, amelyhez az egymásra helyezett könyvekből mintázott színpad biztosít egyedi kulisszát. A pop-up moziban pedig klasszikus és kortárs magyar filmeket lehet megnézni az rendezvény mindhárom estéjén.

A fesztivál részletes programja a Facebook eseményben érhető el.