Magyar formatervezők a Paris Design Week-en

2021. 09. 08. 15:59 News

Idén is megnyitja kapuit a Maison&Objet nemzetközi designipari vásár, mely a Paris Design Week központi eseményének számít. Szeptember 9-13. között tíz magyar, szakmai zsűri által kiválasztott formatervező fogja bemutatni alkotásait, emellett a VIA kiállítóterében az Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB programja során elkészült tárgyak is helyet kapnak.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) idén ősszel magyar márkáknak már külföldi rendezvényeken is biztosít megjelenési lehetőséget erősítve ezzel a hazai termékek nemzetközi elérhetőségét. A Maison & Objet ötnapos esemény közel 100 ezer főt vonz évente, köztük viszonteladókat, gyártókat és forgalmazókat. A rendezvényen való szereplés páratlan lehetőség, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését.

A designkiállításon olyan kiváló magyar alkotásokat ismerhet meg a nagyközönség, mint Horváth Máté Loop komódja, Mix széke vagy Plane órája; Horváth Zsuzsanna Fringe lámpája és Nornir faliórája; Kele Sára Tangens bútorcsaládja; Koralevics Rita „U” turn ülőkéje; Lakatos Dániel Tiles széke vagy Leits Miklós Hommage lámpája. Emellett megtekinthető lesz az Error n’ more TA tányérkészlete, a Loomiosa Leaf és Delta lámpája, az Oleant Blass Genesis lámpája, valamint a Position márka Berii és Pran lámpacsaládja is.

A tárgyak a Budapest Select standon jelennek meg, ahol az MDDÜ létrehoz egy dedikált VR sarkot is, ahol az érdeklődők VR szemüvegek segítségével a nyerhetnek bepillantást a 360 Design Budapest kiállítás digitális terébe.

A Budapest Select stand mellett az Ügynökség első design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros alkotása a VIA épületében kerül kiállításra. A francia designintézetben kiállító páros és a design LAB inkubációs program keretében elkészült alkotásaik a következők:

Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté – Loop Bútorcsalád

Varkoly Fiai Kft. és Horváth Máté – MATCH moduláris ülőgarnitúra család

Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió és Leits Miklós – Hommage lámpacsalád

Rotte Kft és Kele Sára – Tangens Office Home irodabútorcsalád

Balaton Bútor Kft. és Lakos Dániel – Tiles szék

Tilia 2002 Bt. és Ulmann István – Pet Flat intelligens kutyaház

POSITION Collective és Úri Lux Kft. – BERRI lámpacsalád

További információk a weboldalon!