Idol című tárlatával érkezik a Budapest Jewelry Week

2021. 08. 12. 15:13 News

A Budapest Jewelry Week (Kortárs Ékszerhét Budapest) 2021. augusztus 28. és szeptember 12. között Budapesten mutatja be a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásait. A nemzetközi tárlat címe IDOL. Célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé.

Az eredetileg Ékszerek Éjszakája Budapest néven futó kezdeményezés 2014-ben indult, mostanra már kéthetes programsorozattá nőtte ki magát. A Budapest Jewelry Week (BJW) fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítással örvendeztesse meg a közönségét, amilyenre eddig hazánkban még nem volt példa; karnyújtásnyi távolságba, egy fedél alá kerülnek az elmúlt 40 év kortárs ékszertervezőinek munkái. Ez a kivételes alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők egy átfogó képet kaphassanak a világ művészi ékszereinek legjavából, amely 12 ország, közel 30 alkotójának munkáit mutatja be.

Olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkái kerülnek kiállításra, akiknek munkássága meghatározó hatással volt/van a kortárs ékszer fejlődésére. A meghívott alkotások között szerepelnek többek közt Gijs Bakker, Otto Künzli, Ruudt Peters, Giovanni Corvaja ékszerei.

Az eseménysorozat két hete alatt angol és magyar nyelvű tárlatvezetések, valamint kortárs ékszerek témakörben nemzetközileg elismert ékszertervezők, kurátorok online és személyes előadásai lesznek láthatóak.

Ehhez a páratlan kiállításhoz méltó helyszínül szolgál a Magyar Iparművészeti Múzeum (IMM) részét képező Ráth György-villa, ahol az IDOL című tárlat 2021. augusztus 28. – szeptember 12. között az IMM nyitvatartási idejében tekinthető meg, belépőjegy megvásárlásával.

Az esemény háttérszervezete a FISE - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, az esemény szervezői: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga, Tengely Nóra

A részletes programról itt lehet tájékozódni: https://www.budapestjewelryweek.com/