I Follow Rivers / Folyók mentén

2021. 09. 01. 17:18 News

Besnyői Rita ékszertervező iparművésznek I follow rivers / Folyók mentén címmel nyílik kiállítása 2021. szeptember 7-én a a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) Galériában

Besnyői Rita, aki a 2020-as Ékszerek Éjszakájának FISE díjazottja volt, először építészettel foglalkozott, majd később kezdett egyedi és személyes tárgyak készítésével foglalkozni. Hordható objektjei rendszerint valamilyen erős személyes élményhez, életszakaszhoz vagy eseményhez kapcsolódnak. Tárgyai kortalanok és hisz abban, hogy egy ékszer értékét nem az anyaga határozza meg, hanem az üzenet, amit keletkezéséről és viselőjéről képes közvetíteni. A Folyók mentén c. kiállításra készített tárgyak féltve őrzött vagy épp szétkorhadt fadarabkákból, gyökerei és szellemi öröksége boncolgatásából építkeznek, az ebből fakadó veszteségekről és nyereségekről gondolkodnak. Elemekre bontanak, majd új struktúrát építenek.

“Szinte minden anyag megmutatta egy új arcát a munka során. A monotonitás gyönyörködtető volt, mint egy jóga gyakorlatsor, amit kifulladásig végzek. Majd megállok, és megfigyelem a hatásokat, érzeteket. Hagyom, hogy a bőröm alatti folyók mutassák az irányt.” – nyilatkozta Rita.

A kiállítás különlegessége, hogy online tárlatvezetést is tartanak, melyre az Instagram felületén, a @hangonyoujewelry profilján kerül sor. Ennek időpontja 2021. szeptember 13., 17 óra. A vendégeket köszönti és a kiállítást megnyitja Mascher Róbert a FISE elnöke. Az est folyamán I AM YANK felel a hangulat és a kellemes atmoszféra megteremtéséért. A kiállítás 2021. szeptember 17-ig, hétköznapokon 13-18 óra között lesz látogatható.

További információk: https://www.facebook.com/events/792192108117028/