Hamarosan indul a HIPA Innovation Bootcamp – powered by Design Terminal

2021. 08. 26. 13:05 News

A Design Terminal és a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) közös projektjében az autóipar valós problémáira várják a fiatal, feltörekvő tehetségek, startupok innovatív megoldásait. Az innovációs bootcamp célja, hogy a legnagyobb piaci szereplőket és a téma iránt érdeklődőket összekössék.

A háromnapos innovációs program során workshopokon és egyéni mentorálásokon szakértők segítik a startupokat, jelentkezőket abban, hogy valós megoldásokat alkossanak jelenleg létező autóipari kihívásokra. A résztvevők a termékfejlesztés mellett jelentős piaci validációra tehetnek szert, a végső cél pedig a nagyvállalati együttműködés. A program záróeseményére a HIPA járműipari konferenciájának keretén belül kerül sor.

A megoldandó kihívások közt szerepel a felhasználói élmény javítása, az önvezetés fejlesztése, hétköznapi tevékenységeink és eszközeink összekapcsolásának lehetősége, gépkocsik súlyának és költségének csökkentése, közúti helyezetek szimulációja, fenntarthatóság, szoftverfejlesztés és extra kényelem biztosítása.

Szeptember 19-ig várják a jelentkezőket, hogy együttműködve az AUDI-val, a Continentallal, a Jaguar – Land Roverrel és a Thyssenkruppal közösen találják meg a lehetséges válaszokat. A csapatok kiértékelése után, október 4-5-én egy bootcamp megrendezésére kerül sor, a megoldásokat pedig október 6-án egy demo day keretén belül mutatják be a résztvevők.

A mentorokat és a zsűri tagjait is hamarosan közzéteszik.

Jelentkezés és további információ ezen az oldalon található: http://hipa.bootcamp.designterminal.org/?fbclid=IwAR3RYPkIMddrCoBx9TDcIXUTQQqU8booXT-LHX0tg-AoP1y7xdzbCnWOi44